Skalat av innehav i Saltängen Property Invest och Hemfosa Pref.1 min read

Enligt plan har jag fortsatt att skala av innehaven i Saltängen Property Invest, SDIP Tech Pref. och Hemfosa Pref. Kurserna har sakta klivit uppåt och jag har kunnat göra en exit med viss vinst, inklusive utdelningar en rätt bra avkastning. Jag har istället fyllt på i framförallt K2A Pref. (under 300kr) och SAS Pref. (under 550kr). Så mycket högre är jag inte beredd att betala.

Även innehavet i H&M har blivit lite större. Däremot har jag helt avyttrat det lilla innehavet i Swedbank som fanns. Att äga fyra storbanker är kanske lite överdrivet. Helst ser jag Handelsbanken och möjligtvis Nordea eller SEB i portföljen i det längre perspektivet.

Må gott och investera väl!

2 Kommentarer
 1. Frihetsmaskinen
  Frihetsmaskinen says:

  Hej bra blogg!

  Äger själv lite Saltängen och Sas Pref. Har även innehav i alla 4 storbanker men övervikt i handelsbanken. Jag var också inne på att plocka bort någon men känner nu att det egentligen inte finns någon anledning till det, eller ser du någon fördel att endast äga 2 istället för 4 banker tex.

  Mvh

  • Johan
   Johan says:

   Jag märkte att över tid, med rätt många innehav, blev rätt svårt att genomföra regelbundna köp i alla bolag i portföljen. Flera månader emellan blev lite för klent, då jag fokuserat mer på att snitta ned i bolag som gått sämre. Det är ju inte något som har med själva bolagen att göra, branschrisk och annat. En mer praktisk aspekt. Mitt lilla innehav i Swedbank såldes med främst detta i åtanke.

   Egentligen tror jag att om en större finansiell härdsmälta inträffar spelar det nog inte så stor roll vilken av bankerna (eller alla) man äger -kursen lär ju dyka i allafall och i värsta fall utdelningen likaså. Handelsbanken betraktar jag som den bäst skötta banken av alla de fyra stora. SEB eller Nordea på andra plats. Swedbank verkar ogillas av vem jag än pratar banker med.

Kommentering är stängd.