Månadsrapport november 20162 min read

November månad lider mot sitt slut och här kommer siffrorna för portföljutvecklingen.

Sammanställning enligt följande:

Utdelningar  + 1 678,92
Sparande/Uttag  + 5 500,00
Realisation vinst/förlust  + 501,41
Förändring Kapitalbelopp (%)  + 1,73 %
Förändring Kapitalbelopp (Kr)  + 7 380,33
Ingående värde 2016-11-01:  + 418 665,39
Utgående värde 2016-11-30:  + 426 045,72

Månaden var en hygglig utdelningsmånad, och endel likvider har använts till att snitta ned i Fingerprint, Klövern Pref., och flera andra preffar. Även Telia, Castellum och Ratos har köpts under månaden. Dessutom har jag deltagit i nyemissionen i Tele2. Befintliga innehav har fått lite tillökning till 53,00 kr / aktie, och totalt har snittet kommit ned ett par kronor.

I nuläget har jag rätt liten andel likvider med andra ord. DHT Shipping som sänkte sin utdelning påverkade i lite högre utsträckning rullande 12-månaders utdelning, men har nu stabiliserats till 25 721,94 kr för stunden. Förväntad utdelning för året, med endast en månad kvar ser ut att landa på kring 22 500,00 kr.

Fokus under de kommande månaderna är att försöka plocka in några bolag i portföljen. Castellum är ett, där jag börjat köpa lite. Under 120,00 kr tycker jag är en rimlig nivå. Atlas Copco, Handelsbanken och möjligtvis Axfood står närmast att börja köpa i, men kurserna bör komma ned endel för att jag ska börja köpa.

Året börjar lida mot sitt slut och jag har funderat endel kring kommande års delmål. Sparandet utgår i nuläget den viktigaste parametern att öka utdelningsnivån, så den kommer jag fortsatt prioritera. Inkomstmässigt ska det inte uppstå några större överraskningar. På skuldsidan hoppas jag att få ned vissa kreditskulder, som att nollställa belåningen.

Må gott och investera väl!

3 Kommentarer
 1. M
  M says:

  Vet inte vad det är med din textstorlek men kan du kika på det? Kan knappt läsa det du skriver pga denna pyttiga text och när jag själv nu skriver så är det ÄNNU mindre.

  Bara för att förekomma, jag har inte klantat till något med min webläsare – din sida är den enda av alla bloggar som jag har detta problem med 🙂

  • Johan
   Johan says:

   hm. ok tack för du uppmärksammade detta. Vilken webbläsare använder du om man får fråga? Själv kör jag Chrome.

   Edit: Jag har ökat på storleken på siten, samt infört en liten ‘accessability-funktion’ bredvid sitens titel. Inget mer ‘text-för-liten-för-att-läsa-problem’.

 2. M
  M says:

  Nu är texten snäppet större, jag använder Chrome. Men av någon anledning är den fortfarande mindre än på andra bloggar, dock nu läsbar 🙂

Kommentering är stängd.