Svetten lackar pga [Fingerprint]-ras1 min read

Ja, där blev det en ordentlig smäll idag i portföljen då Fingerprint gick ut med vinstvarning OCH tillbakadraget utdelningsförslag om 2,00 kr/aktie. Det svänger i tech-branschen. Minst sagt. När ska de verkligen förstå marknaden? För hittills har de uppenbarligen inte läst på ordentligt.

Den enda trösten är väl återigen ordentlig korrigering kring bolagets, marknadens (och aktiekursens) förväntningar på framtiden. Själv har jag lyckats med endel trading under dagen där jag köpt/sålt med vinst faktiskt, men totalt på hela innehavet är det en ordentlig nedgång. Förr eller senare går man på en mina, och även jag börjar tänka på att snart ta smällen, slicka mina sår och ta nya tag. Samtidigt har jag en något längre investeringshorisont än till nästa kvartal… Svårt det där.

Kompletterande köp har kunnat göras i andra, mer stabila och prisvärda bolag för att stärka upp förlusten av den förväntade utdelningen från Fingerprint.

Må gott och investera väl!

6 Kommentarer
 1. Häst i sydväst Invest
  Häst i sydväst Invest says:

  Tråkigt när det händer. Lika bra att ta sin förlust och investera på annat håll. Köpa saker som är på väg nedåt är knepigt, bättre att köpa det som är på väg upp även om det ser dyrt ut.

  • Johan
   Johan says:

   Hej,

   Ja det är ett mer tänkvärt alternativ idag än för en tid sedan. Fånga fallande knivar gör ont ibland. Med en bred portfölj i övrigt tror jag även det blir mindre kännbart också. Utdelningarna i övrigt rullar in, vilket ses som en tröst i sammanhanget 🙂

 2. M
  M says:

  Utan att låta dryg – för det inser jag att jag gör – så tänker jag att det är du som inte förstått marknaden (tillsammans med övriga FP-ägare).

  Sällan har ett bolag med så många dåliga nyheter & konstigheter funnits på svenska börsen, flertalet FP-insiders har gjort tveksamma affärer, figurerat i utredningar och gett märkliga budskap en längre tid. Behövs det mycket mer än så för att dra öronen åt sig?

  • Johan
   Johan says:

   Ingen fara, jag har endel skinn på näsan. Alltid nyttigt med att tänka kritiskt, och vara öppen för det.
   Varningsflaggor finns det och har funnits längs resan -håller med.
   Samtidigt så bör man göra en distinktion mellan marknaden för deras produkter och bolaget. Det är klart jag önskar att bolaget utvecklades bättre, liksom att mitt innehav värderades högre än i nuläget. Att få utdelning inte minst. Det finns lite väl många oklarheter och jag har insett att jag inte efterlever mina egna kriterier för vilka bolag jag vill investera i. Vid sidan om bolag som kan betecknas som “lite tryggare”, mer “välskötta” med längre historik så hade jag en bakomliggande önskan att föra in en “krydda” i portföljen med ett kanske mer osäkert kort i form av Fingerprint, med förhoppningen att investeringen skulle slå väl ut. Så blev inte fallet och jag inser att jag skyggat lite för de varningsklockor som faktiskt lyst rött en längre tid. För mig är det en väldigt lärorik process, och förhoppningsvis leder det till bättre investeringar i framtiden.
   Just nu tittar jag exempelvis att vikta lite mer i andra innehav som Investor och Castellum.

   Tack för din kommentar! Lycka till med dina investeringar. Bloggar du själv?

 3. M
  M says:

  Nej, ingen blogg än i alla fall – vi får väl se i framtiden 🙂

  Investor och Castellum är finfina val om du känner för dem!

Kommentering är stängd.