Förslag till ändrade skatteregler för ISK och KF1 min read

Den nuvarande “osäkerhets-Regeringen”, “Löftessvikar-Regeringen”, “Röd-gröna smörj-soppan” med Stefan ‘Tin-foil-hat’ Löfven i spetsen har lyckats igen! Nu vill de försämra vilkoren för de populära sparformerna Investeringssparkonto och Kapitalförsäkring. I det nya förslaget ska skatteunderlaget beräknas på följande sätt

  • (kapital x (statslåneräntan+0,75)) x 0,3 = schablonskatt
  • schablonskatten kan inte bli lägre än 0,375 %, då ett “golv” införs

Det återstår att se när dessa förslag har manglats i Riksdag och i remissinstanser vad utgången faktiskt kommer bli. Men det är, i min mening, klassiskt Socialdemokratisk politik som lyser igenom.

Detta kommer missgynna långsiktigt ägande för småsparare samt missgynna Staten att få in trygga, beräkneliga, framtida skatteintäkter!

Regeringens arbete hittils har ju bevisligen inneburit en smärre katastrof för Sverige och dessa förslag blir inte bättre. En regering som har brutit så många vallöften på så kort tid saknar nog motstycke i historien. Jag tror också nuvarande regering innehar rekord i antalet KU-anmälningar, även om man ska ta sådana med en nypa salt… Jag tror dock de redan slagit Göran Perssons tidigare regeringar i antalet svikna vallöften. Konsekvenserna blir synliga i framtiden. Regeringsskifte rycker allt närmare!

Må gott och investera väl!