En liten uppdatering1 min read

skatteverket

Renoveringen av vårt nya hus fortgår med oförminskad styrka. Nu börjar innertak, golv och kök monteras, det börjar likna ett hem igen! För övrigt verkar rysskräcken ha gjort sitt återtåg stockholms skärgård, den röd-gröna sörjan känns åter bekanta med sina svikna vallöften – och börsens nedgång verkar, åtminstone för tillfället, ha bottnat.

På den mer positiva sidan tycks värderingarna för endel bolag ha kommit nedåt en bit, även om det i vissa fall är en bit kvar tills det är köpläge. Jag håller tummarna för att TeliaSonera AB (TLSN), men även Ratos AB (Rato B) kommer ner lite till. Jag har också passat på att uppdatera aktiebevakningen med några internationella aktier jag haft ögon på ett tag. Det vore trevligt med lite bättre kassaflöden än vad de svenska bolagen kan uppbringa, i form av mer regelbundna utdelningar…

För övrigt verkar det lite tungt att nå värdetillväxt i fondportföljen denna månad. Främsta orsaken är att fastighetsaktierna rasat ordentligt, trots sin lilla andel av portföljen. Realobligationsfonden, där det mesta ligger placerat har dock en liten fördel – den rasar inte som den övriga börsen gjort.

p.s Dessutom drogs avkastningskatten. Det gör också att värdetillväxten får sig en liten törn… d.s

Må gott och investera väl!