Sålt NCC och Kallebäck Property Invest1 min read

Under dagen såldes dessa till marginell vinst. Inräknat utdelningar, lite mer. NCC såldes då de inte kommer ge utdelning nästa år. Den kommer finnas i bevakningslistan givetvis, tills situationen framöver klarnar. Kommer de tillbaka med utdelningar två gånger per år, och köpkurserna är attraktiva så ser jag inget problem att äga aktien.

Kallebäck fick en rätt stark uppgång idag, så jag passade på att avyttra den med några procents vinst, och med utdelningar det genererat hittils, än mer. Är mer tveksam till denna typ av bolag, men den kommer finnas i bevakningslistan och det är inte omöjligt att den kommer köpas till lite lägre kurs framöver.

Jag väntar fortfarande på att Saltängen ska återhämta sig inför utdelningen nästa gång. Under tiden har det blivit några få köp för att kunna snitta ned kursen. SAS pref är en aktie som jag tycker fick en lite oväntad uppgång efter senaste utdelningen. Där trodde jag att den skulle falla tillbaka något, en aktie jag gärna skulle kunna ha i portföljen igen.

I skrivande stund ligger jag med en större hög kontanter som kan sättas i arbete under den turbulens som troligen kommer råda i kölvattnet av att centralbankerna ska fortsätta droga marknaderna eller inte. Så, håll i hatten -snart lär det storma friskt på finansmarknaderna.

Må gott och investera väl!