Sålt Realty Income Corp1 min read

Med risk för att ångra även denna försäljning, liksom tidigare avyttringar i bolag som Mycronic och MQ, så slog jag dock till av skälet att värderingen klättrat lite väl högt. Jag tycks emellanåt drabbas av dilemmat med att sälja vinnarna, och behålla förlorarna…

Men, nu är jag ju ingen vidare trader i allafall, och jag försöker hålla mig till de kriterier jag satt upp. När en aktie har kommit upp i värdering så ska de avyttras helt enkelt. Kallt, känslofritt och mekaniskt.

Den lilla posten i Realty Income Corp köptes för drygt 3 000 kr, och såldes för 3 500 kr, en vinst på cirka fem hundra kronor (tack vare Avanzas mini-courtage). Synd bara på valutaväxlingen, men man kan inte få allt i livet. Cirka 17% vinst är jag dock ändå nöjd med.

Jag har gärna bolaget i portföljen, men jag ämnar vänta tills värderingen kommer ned igen, cirka $50, gärna under, är rätt schysst för “The Monthly Dividend Company®”.

Tillsvidare låter jag likviderna ligga tills något annat intressant dyker upp. Just nu verkar det inte råda brist på investeringsmöjligheter, även om billigt lär bli billigare, om man ska tro förstå-sig-påarna.

Må gott och investera väl!

3 Kommentarer
 1. Peder
  Peder says:

  Bra idé, har REIT INC i min sons portfölj, och haft funderingen om man ska sälja dem och vänta tills kursen gått ner till runt 50 igen 😉
  //Peder

  • Johan
   Johan says:

   Det är nog inte omöjligt att den gör det inom en snar framtid. Månadsutdelare är välkomna i min portfölj 🙂
   Lycka till med placeringarna!

 2. Krösus Sork
  Krösus Sork says:

  Jag har också funderat på att sälja av lite. Blir säkert räntehöjaroro igen och då går priset ner. Tänker inte sälja allt dock. Bara en liten del. Det är ett bra sätt att både äta kakan men ändå ha den kvar.

Kommentering är stängd.