Det blev ingen börskrasch1 min read

Enligt den lite striktare definitionen så ska “börsen sjunka med minst 20% under 20 börsdagar” för att kunna definieras som en börskrasch. Det kan då inte riktigt anses vara en börskrasch då Storbritannien folkomröstade för att gå ur EU-utträde. Däremot lär den politiska osäkerheten smitta av sig på finansmarknaderna en tid framöver, och vi har även ett val i USA senare i år där det ska avgöras vem som blir näste president. Fortsatt volatilt med andra ord.

Börskraschen erbjöd lite köpmöjligheter, även om det egentligen inte var en tydlig rea. GAV sänktes på vissa innehav. Då endel belåning nyttjades såldes de av under de följande dagarna med vinst. Förhoppningsvis kan belåningen nollställas relativt snart inför nästa nedgång. För övrigt väntas endel utdelningar nästa månad!

Må gott och investera väl!